maanantai 26. marraskuuta 2012

Viikonloppu Chengdessa

Viikonloppu meni taas hujahtaen ohi!

Perjantaina olin hieman juhlimassa ihanaisen Kirsin kanssa ja aamulla lahto oli 6.30. Valmiina olin lahtoon ja kunto erittain hyva! 

Kohteena oli Hebein, Chengde, joka on tunnettu  Putou Zongcheng Temple. Temppeli on rakennettu 1700-luvulla. Joku ehka tunnistaa sen kuvastakin, silla temppeli on kopio Tiibetissa olevasta Potala temppelista. Putou temppeli on myos Unesconb suojelema kohde. Temppeli oli aivan uskomaton! Kaunista kiinalaista arkkitehtuuria, kauniit varit ja huikaisevat nakymat.. Kuvat eivat voi millaan kertoa kaikkea  tai vankita niita nakymia. Illalla kavimme syomassa korealaisessa barbaquessa ja syotiin hulluna. Ideana on siis, etta tilataan listalta kaikenlaisia lihoja ja kasviksia. Sitten tarjoilija tulee ja grillaa ne silmien edessa. Ja koko ajan kun ruokaa valmistuu niin sita syodaan. 

Kaunistahan siella oli, mutta varustelut eivat talla kertaa kohdanneet ilmaston kanssa. Pekingissa on talla hetkella noin 2-6 asetta lamminta, mutta Chengdessa oli -2-6 asetta. Suomalaisella sisulla tamakin reissu vedettiin hienosti lapi! Ehdottomasti "must see "-listalla oleva kohde Kiinassa.




1 kommentti:

  1. HAUSKAA JOULUA JA RIEMUKASTA UUTTA VUOTTA 2013 !

    terkuin
    Olvin tontut; Riitta, Harri, Sirpa ja Päivi :)

    VastaaPoista