lauantai 17. marraskuuta 2012

Hei kaikki!

Vihdoin olen taas internetin mielekiintoisessa maailmassa. Kiinassa on viime aikoina eletty jannittavia aikoja, silla valta on vaihtumassa ja uusi pressa tulee kehiin. Tosin ketaan paikallista asia ei hirveasti kiinnosta, eika asiasta sen liiemmin ole tullut puhuttuakaan. Lainatakseni kiinalaista ystavaani: " We knew 5 years ago who is gonna be the next president. What difference does it make?" Itse olen huomannut kyseisen tapahtuman merkityksen, silla aikaisemmin kayttamani ohjelma, jolla olen paassyt kielletyille sivuille yhtakkia lakkasi taysin toimimasta...

No sinansa ilman lansimaalaisia sivustoja elaminen on ollut suhteellisen kivutonta, mutta yhteyden pito Suomeen on vaikeutunut huomattavasti. Lisaksi on pitanyt oppia kayttamaan muita hakuohjelmia kuin google ja yliopiston sahkopostiin ei ole ollut paasya vahaan aikaan. Tosin osa taalla on paassyt omilla koneillaan kaikille sivustoille koko ajan. Hassuinta mielestani oli, etta todellakin google ei toiminut eika myoskaan gmail. Gmailia kayttavat myos esimerkiksi meidan koulun opettajat..

Lisaksi vallanvaihtuminen on nakynyt myos julkisissa tiloissa enstista enemman. Kiinan hallitus on todellakin pyytanyt vapaaehtoisia valvomaan kansalaistensa "turvallisuutta" eli joka paikassa on turvamiehia, jotka kyttaa, ettei mitaan kansanousua ala. Hauskinta on, etta meidan koulussa on naita turvamiehia pilvin pimein...

Muuten elama rullaa taalla oikein hyvin! Viime viikolla meilla oli koeviikko ja en ole varmaan pariin vuoteen stressanut niin paljon. Opiskelin mielestani erittain kiitettavasti ja sainkin erittain hyvat koe tulokset! Nimittain (pakko kerskaill epasuomalaiseen tapaan, mutta kun oon niin ylpee itestani!!) sain 94/100 kieliopista ja merkkikokeesta ja 95/100 puhutusta. Ensin meilla oli se kirjallinen osuus, jossa oli monivalinta-, aukko-, kuuntelu-, kirjoitus- ja lauseen muodostus tehtavia. Se osuus on kaikista tarkein. Suullisessa osuudessa oli kaksi osaa. 1) osassa piti valmistella ryhman kanssa esitelma, jossa jokaisen piti sanoa vahintaan 10 lausetta. Aiheena oli luoda oma mielikuvitus koulu ruokaloineen ja asuntoloineen. Tama sitten piti esitella powerpoint esityksena. Ryhmassani oli minun lisaksi 2 turkkilaista, joista kumpikin puhuu yhta hyvaa englantia kuin no sanotaan Matti Nykanen... No tehtiinpa yksi esitelma... Sanon vaan, etta jos joskus yhdenkin lapsen saan niin ne alkaa sitten 3 vuotiaana opiskella englantia. Esitelma aamuna olinkin aika stressaantunut, kun esitelma ei mielestani ollut tarpeeksi hyva. 2) osuudessa meidan oli pitanyt valmistella kolmesta aiheesta keskustelut. Opettaja valitsi itse aiheen ja sitten minun vain piti kayda opettajan kanssa keskustelua aiheesta vahintaan 5 minuuttia.
Tama oli ensimmainen suullinen koe missa olen ollut ja ihan hyvin se meni! Esitelmastammekin saatiiin hyvat pisteet!

Olen myos paattanyt, etta jaan tanne vuodeksi ja en tule kotiin kuin vasta ensi elokuussa suunnilleen. Koulu meilla loppuu virallisesti kesakuun lopussa, mutta jaan tanne opettamaan englantia pariksi kuukaudeksi. Kiinalaiset ystavani ovat vakuuttaneet, etta tyon loytymisen ei pitaisi olla vaikeaa!

Koti-ikavakaan ei kerkea tulla, kun Vilma&Ville tulee 1 kuukauden paasta ja porukat tulee kevaalla.  :) Yritan huomena paremmalla ajalla kertoa menneiden viikkojen erityisista tapahtumista, mutta nyt pitaisi menna nukkumaan, kun huomenna on kohteena Guwandin eli kiinalaisen antiikkikeskus.

1 kommentti: